Mitä meille kuuluu?

Voimailujaosto käynnisti toimintansa vuodenvaiheessa 2019-2020. Tällöin Roiman talolle kunnostettiin talkootöillä ja Leaderin tukemana painonnosto ja nyrkkeilytila. Samalla myös liikuntasali sai uuden maalipinnan.

Jaoston aktiivien vetämien treenien ympärille alkoi muodostua yhteisöä. Kevään korona katkaisi ikävästi toimintaa. Kesällä treenit onneksi saatiin taas käyntiin.

Syksyllä aloitimme seuraavan kehityshankkeen jolla oli kaksi prioriteettia:

 • Hankkia välineitä jotka tukevat lasten liikkumista ja viihtymistä.
 • Kehittää kamppailulajien harrastusmahdollisuuksia.

Keinoiksi valikoitui:

 • Varuste hankinnat lapsien liikuttamista ja viihtymistä tukemaan.
  • Pehmomoduulit
  • Aktiviointia tukevat harrastuvälineet
 • Liikuntasaliin 100 neliön tatamin hankkiminen.
 • Potkunyrkkeilyharjoitusten vetämiseen vaadittavat varusteet
  • Potku- ja lyöntityynyjä, valmentajanvatsapanssareita, potkunyrkkeilyyn soveltuvia säärisuojia.

Olemme nyt syksyn aikana vetäneet kahdet harjoitukset viikossa. Yhden kuntonyrkkeilyharjoitusksen sunnuntaisin yhdet toiminnallisen lihaskuntotreenin torstaisin. Nyt marraskuun alusta ohjattujen harjoitusten määrää tullaan nostamaan kuntopotkunyrkkeilyharjoitusten sekä lasten liikuttamiseen keskittyvän vuoron merkeissä.

Samalla meitä varmasti haastaa myös korona aika. Suomen tilanne tartuntojen suhteen on viimeisen kuukauden aikana osoittanut huolestuttavia merkkejä taudin leviämisen suhteen. Onneksi kuitenkin vielä ainakin toistaiseksi alueemme on säästynyt pahimmalta. Jokatapauksessa on hyvinkin mahdollista, ehkä jopa todennäköistä, että jossain vaiheessa loppusyksyä ja talvea joudumme harjoituksia perumaan.

Sanomattakin lienee jo selvää, että toivomme harjoittelijoiden jäävän kotiin, jos heillä on flunssan oireissa, sekä huolehtivan hyvästä käsihygieniasta. Teemme myös jaoston puolesta parhaamme että harrastaminen on turvallista.

Toivotaan että pystymme harrastamaan liikuntaa näissäkin puitteissa mahdollisimman hyvin, ja myös siten huolehtimaan itsestämme.

Toiveen muotodossa: Pysytään terveinä!

– Ville Lehtinen
Himangan Roiman Voimailujaoston puheenjohtaja